Kemi

Titrering

26. august 2006 af Einstein_15 (Slettet)
Hejsa

Jeg håber på at få lidt hjælp til følgende titrerings opgaver:

1.Saltsyre skal indstilles på "tris", som er (CH2OH)3CNH2. Der afvejes 1,2111gr tris som opløses i vand ad 200 mL. Heraf udtages 2 mL, som titreres med 1,894 mL Saltsyre.

Beregn saltsyres molaritet.

Mit bud er: At finde ud af hvor mange mol tris der er;n(tris)= 1,2111g/121 mol/l= 0,01009 mol. Da reaktionen er i forhold 1:1 så finder man HCl molaritet ved at sige 0,01009 mol/ 0,001894 L= 5,32M.


Den næste opgaver lyder som følger: NaOH indstilles på vandfri oxalsyre; (COOH)2+2NaOH--> (COONa)2+2H2O.
Hvor mange gr vandfri oxalsyre skal der afvejes til indstilling af ca. 0,1M NaOH når der ønskes titreret med ca. 20mL?

Her har jeg ingen anelse om hvad jeg skal gøre

På forhånd mange tak!

Svar #1
27. august 2006 af Einstein_15 (Slettet)

opdaterer tråden

Svar #2
27. august 2006 af Einstein_15 (Slettet)

opdaterer igen

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2006 af martinrv (Slettet)

Gør opmærksom på, at det er imod Studieportalens reglement, at opdatere en tråd på den måde, du gør det!

Svar #4
27. august 2006 af Einstein_15 (Slettet)

Det må du i så fald undskylde, det vidste jeg ikke..


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. august 2006 af martinrv (Slettet)

Det er så i orden :-) Men nu ved du det...

Svar #6
27. august 2006 af Einstein_15 (Slettet)

Ja, det var vidst nok i desperation på at få et svar:-)

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. august 2006 af martinrv (Slettet)

Ja, sådan kan det jo gå ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. august 2006 af mathon

(COOH)2 + 2NaOH -->
dvs.
1 mol (COOH)2 ækvivalerer 2 mol NaOH

eller

90 gram (COOH)2 ækvivalerer 80 gram NaOH

20 mL 0.1 molær NaOH indeholder
n=0.1mol/L*0.02L=0.002mol NaOH.

0.002mol NaOH =0.002mol*40g/mol=0.08g

0.08g NaOH ækvivalerer 0.08g/80*90 g (COOH)2

der skal bruges 0.09g vandfrit (COOH)2
eller
90mg vandfrit (COOH)2

Svar #9
30. august 2006 af Einstein_15 (Slettet)

#8

mange tak for hjælpen. Men hva så med den første opgave, hvor jeg selv giver mit bud..Er den korrekt?

Takker på forhånd..

Skriv et svar til: Titrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.