Matematik

potens-funktion

27. august 2006 af Montavr (Slettet)
spørgsmålet er: hvordan kan jeg få "x" til at stå for sig selv i den ene side af ligehedstegnet?
720=0,0567*x^1,1295
og denne funktions er en potensfunktion.

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2006 af ibibib (Slettet)

Udregn den 1,1295'te rod af 720/0,0567.

Svar #2
27. august 2006 af Montavr (Slettet)

undskyld men forstår ikke helt hvad jeg skal gøre.

Svar #3
27. august 2006 af Montavr (Slettet)

??? :/

Svar #4
27. august 2006 af Montavr (Slettet)

jeg håber der snart er nogen der kan hjælpe her..

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. august 2006 af Sansnom (Slettet)

720=0,0567*x^1,1295
<=>
720/0,0567 = x^1,1295
<=>
(720/0,0567)^(1/1,1295) = x

Hvis du ikke genkender dette, har du måske ikke lært om det endnu.

Svar #6
27. august 2006 af Montavr (Slettet)

det jeg ikke forstår er hvordan du kan få det til at blive ^(1/1,1295)

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. august 2006 af Sansnom (Slettet)

Har du haft om potensregneregler?
Ved du at (x^b)^c = x^(b*c) ?

Svar #8
27. august 2006 af Montavr (Slettet)

ja det har jeg haft om, og det kender jeg godt :D, men det jeg stadig ikke forstår er hvad det har med det her at gøre >>
720=0,0567*x^1,1295
<=>
720/0,0567 = x^1,1295
<=>
(720/0,0567)^(1/1,1295) = x

(jeg kan godt se at det passer og jeg tjekker det på grafregneren og det passer med hvad "x" bliver, men forstår bare ik hvordan du kan bruge potensregneregler her)

Svar #9
27. august 2006 af Montavr (Slettet)

sådan nu har jeg faktisk forstået det, men forstod det som den første sagde jeg skulle gøre med at jeg skulle finde den 1,1295'te rod af 720/0,0567.

Brugbart svar (0)

Svar #10
27. august 2006 af ibibib (Slettet)

Det er to måder at udregne det samme på. Hvad der nemmest afhænger af hvilken lommeregner man benytter.

Skriv et svar til: potens-funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.