Matematik
Hvad er det??
28. august 2006 af
sashii
Nogle som kan forklare mig hvordan man laver det her??
fx.
(x^2+4x)/(x^2-5x+4)
På forhånd tak.. ;D
fx.
(x^2+4x)/(x^2-5x+4)
På forhånd tak.. ;D
Svar #2
28. august 2006 af Sansnom (Slettet)
Du faktoriserer tæller og nævner hver for sig. Hvis der er fælles faktorer, kan disse forkortes bort.
Dvs,
x^2+4x = x(x+4)
x^2-5x+4 = (x-1)(x-4)
Så
(x^2+4x)/(x^2-5x+4)
= (x(x+4)) / ((x-1)(x-4))
Da der ingen fælles faktorer er, kan brøken ikke forkortes.
Dvs,
x^2+4x = x(x+4)
x^2-5x+4 = (x-1)(x-4)
Så
(x^2+4x)/(x^2-5x+4)
= (x(x+4)) / ((x-1)(x-4))
Da der ingen fælles faktorer er, kan brøken ikke forkortes.
Svar #5
30. august 2006 af sashii
altså i har misfårstået mig..
Jeg mener at jeg vil godt vide hvordan man laver det??
fx. ligsom 2+2 det ved jeg ikke og spøger jeg jer om i ved hvordan man laver det så skriver i man skal lægge det sammen 2+2=4
på den måde ved jeg ikke hvordan man laver det håber i forstår det.. ;D
M.V.H Sashii
På forhånd Tak.. ;D
Jeg mener at jeg vil godt vide hvordan man laver det??
fx. ligsom 2+2 det ved jeg ikke og spøger jeg jer om i ved hvordan man laver det så skriver i man skal lægge det sammen 2+2=4
på den måde ved jeg ikke hvordan man laver det håber i forstår det.. ;D
M.V.H Sashii
På forhånd Tak.. ;D
Svar #6
30. august 2006 af Dunnar (Slettet)
Det du har skrevet er bare et matematisk udtryk og ikke en opgave i sig selv! Enten skal du forkorte - som Sansnom har vist man ikke kan. Eller også mangler der måske et ligheds tegn og en talværdi så vi kan isolere x.
Skriv et svar til: Hvad er det??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
