Matematik

integration...det haster plz help

28. august 2006 af zunna (Slettet)
hej allesammen ...

jeg har to opgaver som jeg ikke helt selv kan klarer....

det er noget med ubestemte integraler:

S(tanx-1)tanx dx + S1dx

og den anden er

S 4^x dx+ S (1-2^x)(1+2^x)dx.

det vil være en stor hjælp hvis nogen kunne regne den og fortælle mellem regninger også... har brugt hel del tid på den men uden noget resultat... det haster så plz help.

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2006 af eightx2 (Slettet)

#0
Den første:
Gang tan(x) ind i parentesen og udnyt, at S(tan(x)^2) = tan(x)-x

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2006 af Benjamin. (Slettet)

1)
Hints:
S f(x)dx + S g(x)dx = S f(x)+g(x)dx
S 1+tan²(x)dx = tan(x)
S tan(x)dx = -ln(cos(x))

2)
Hints:
S (a^x)dx = (a^x)/ln(a)
Substitution

Svar #3
28. august 2006 af zunna (Slettet)

har set så længe på den opgave at den ser helt sort ud...

men jeg prøver tak for hjælpen... men alligevel.. jeg har ikke lært substitution endnu... så det ved jeg ikke helt..

Svar #4
28. august 2006 af zunna (Slettet)

kan nogen forklare det lidt mere ...
altså lidt mere overskuelig...

så jeg kan lave dne .. skal aflvere på onsdag... derfor.. men tak for jeres hjælp venner.

Skriv et svar til: integration...det haster plz help

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.