Fysik

mekanik - fritfald

28. august 2006 af satino (Slettet)
hvordan finder jeg ud af hvor stor en fart en genstand har efter et fritfald på 40m ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2006 af Sentinox (Slettet)

Den simpleste metode er energibevarelse.

Det antages at der ses bort fra luftmodstand, og det antages at genstanden slippes fra hvile, og det gælder således at den totale energi er bavaret:

E_KinFør + E_PortFør = E_KinEfter + E_PotEfter

Hvor:
E_KinFør=0
E_PotFør=m*g*h
E_KinEfter=1/2*m*v^2
E_PotEfter=0 (Ved indlæggelse af nulpunkt ved faldet på 40m).

Samlet haves altså:


m*g*h=1/2*m*v^2 <=> g*h=1/2*v^2 <=>
v^2 = 2*g*h => v=sqrt(2*g*h)

I dit tilfælde er:
g=9.82 m/s^2
h=40 m

Samlet haves altså den søgte slutfart:

v=sqrt(2*9.82*40) = 28.03 m/s

//Sentinox

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2006 af Darwin (Slettet)

dv/dt=-g
(dv/dx)(dx/dt)=-g
(dv/dx)v=-g
vdv=-gdx
Svdv=-gSdx lad (x,v)=(0,0)
0,5v^2 = -gx

Lad x være -40m.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2006 af Klingzz (Slettet)

jeg har en formel du kan bruge!!

v^2-v0^2 =2*a(s-s0)

hvor v0=0, s0=0, s=-40

så v^2=2*9,82m/s^2*-40 = -785,6

v = Kvrod(+785,6) = 28,0 m/s

grunden til at jeg bruger +785,6 er at man jo ikke kan tage kvadratroden at negativt tal, men det kan jo i princippet være liget meget... bare husk ta hastigheden stadig vil være
- 28,0 m/s da du bruger en negativ tallinje...

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2006 af Klingzz (Slettet)

det er da en lidt nemmere måde end de der professor metoder... hehe

Skriv et svar til: mekanik - fritfald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.