Kemi

opløselighedsprodukt

29. august 2006 af arni05 (Slettet)
Har en opg hvor jeg skal beregne stofmængden af AgBr, der ved 25 grader kan opløses i a)100 ml vand?? og b)100 ml 1,0*10^-4 M NaBr

Nogen der kan give et lille hint? Jeg har slået opløselighedsproduktet for AgBr op som er 5,3*10^-13 M^2 men så ved jeg ikke helt hvordan jeg kommer videre

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2006 af sapiens (Slettet)

Prøv at opstille en ligning for Ko udtrykt gennem x.
hvis du forstår??

Svar #2
29. august 2006 af arni05 (Slettet)

så jeg finder koncentrationen ved brug af x og til sidst ganger med de 0,1 L for at finde koncentrationen? Men det kan vel kun gøres ved a). Jeg tager vel også NaBr i betragtning i b)??

Svar #3
29. august 2006 af arni05 (Slettet)

Hov jeg mener stofmængden efter multiplikation med volumen.

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. august 2006 af sapiens (Slettet)

i princippet er det lige meget, om du gør det med c eller n i den første. I den næste bliver du nødt til at gøre det med n, som du finder ved c=n/V. Du skal bare huske du får resultatet i mol, så divider med V.

Svar #5
31. august 2006 af arni05 (Slettet)

i b) Kan man ikke lave et reakstionsskema ´med NaBr --> Na+ + Br-
med c= 1,0*10^-4 M og v=0,1 L hver. man ganger dem og får n=1,0*10^-5 mol. Det næste reaktionsskema
AgBr --> Ag+ + Br- har så ved start forholdsvis 0 mol og 1,0*10^-5 mol og ved ligevægt x og (1,0*10^-5 + x).

Kan dette så sættes ind i ligevægtskonstanten Ko=[Ag+]*[Br-]?? selvom det er mol??

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. september 2006 af Lupouno (Slettet)

Ligevægtskonstanten har enheden molær i anden, altså skal du sætte koncentrationer ind for at beregne x.

Skriv et svar til: opløselighedsprodukt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.