Dansk

historien

29. august 2006 af AuinK (Slettet)
En der vil rette min tekst for gramma, komma på forhånd mange tak

Peter virker som en ganske normal dreng der har problemer med puberteten, men der er også andre problemer. Hans far forlod familien, og det har efter ladt et stort hul i Peter, også fordi at hans far ikke er noget forbillede for ham. Også i ”vennekredsen” har Peter problemer, han har svært ved at acceptere sig selv og blive accepteret af gruppen fordi han ikke er så smart som de andre, inderst inde gider Peter ikke være med i gruppen, det skyldtes nok at den gruppe opføre sig noget mærkeligt ifølge Peter.

Peter ryger en del, dette er muligvis en påvirkning fra dem han rander sammen med som Peter har ”arvet”, det er måske også derfor Peter har besluttet at sige fra til gruppen. Peter kan inderst inde godt lide hans familie (bortset fra hans far), men hans problemer får ham til at virke fjendtlig meget ligesom hans far har været. Peter føler at hans søster ikke rigtig er den samme mere, og han bliver da derfor også glad når han ser hende smile og grine.

Jeg må da indrømme at disse problem med Peter kan skyldtes at hans far forlod familien tidligt, men også det at han har det svært med at blive accepteret i skolen. Familiens miljø tror jeg ikke har noget at gøre med den måde Peter reagere på, man kan også være lykkelig selvom man ikke er rig.

Brugbart svar (1)

Svar #1
29. august 2006 af hiat (Slettet)

Først og fremmest: hvilke kommaregler bruger du?

Brugbart svar (1)

Svar #2
29. august 2006 af sølvskål (Slettet)

Peter virker som en ganske normal dreng, der har problemer med puberteten, men der er også andre problemer. Hans far forlod familien og det har efter ladt et stort hul i Peter, også fordi at hans far ikke er noget forbillede for ham. Også i ”vennekredsen” har Peter problemer. Han har svært ved at acceptere sig selv og blive accepteret af gruppen, fordi han ikke er så smart som de andre. Inderst inde gider Peter ikke være med i gruppen. Det skyldes nok, at den gruppe opfører sig noget mærkeligt, ifølge Peter.

Peter ryger en del. Dette er muligvis en påvirkning fra dem han render sammen med. Peter har ”arvet” deres vaner, og det er måske også derfor Peter har besluttet, at sige fra til gruppen. Peter kan inderst inde godt lide hans familie (bortset fra hans far), men hans problemer får ham til at virke fjendtlig. Meget ligesom hans far har været. Peter føler, at hans søster ikke rigtig er den samme mere, og netop derfor bliver han så glad når han ser hende smile og grine.

Jeg må da indrømme, at disse problemer med Peter, kan skyldes, at hans far forlod familien tidligt. Men det skyldes også, at han har det svært med at blive accepteret i skolen. Familiens miljø tror jeg ikke har noget at gøre med den måde Peter reagerer på. Man kan også være lykkelig, selvom man ikke er rig.

Husk på at der skal være både grundled og udsagnsled i en sætning, før du kan sætte kommaer.
Det skal være på begge "sider" af kommaet.

Jeg har rettet i det, og også ændret lidt. Kig det igennem, og vurder selv hvad du synes er bedst.

Brugbart svar (1)

Svar #3
29. august 2006 af sølvskål (Slettet)

Der er stadig et par små-fejl i teksten, men hvis du læser den igennem finder du dem helt sikkert.

F.eks. efter ladt = efterladt

Svar #4
29. august 2006 af AuinK (Slettet)

ok tusnd tak

Svar #5
29. august 2006 af AuinK (Slettet)

Peter bor i en gammel og forfalden lejlighed som er forholdsvis stor sammen med sin mor og sin lillesøster Mette. Moderen og faderen er skilt. Familien har derfor ikke så mange penge og moderen har slet ikke råd til at give Peter den læderjakke han så gerne vil have, Peter er høj, har bøjler, bruger briller og har ranglet hår. Hans hår er så fedtet at han er nød til at vaske det hver dag og det tager ham halvanden time.

har tilføjet lidt på dette skal også rettes

Brugbart svar (1)

Svar #6
30. august 2006 af sølvskål (Slettet)

Peter bor i en gammel og forfalden lejlighed, som er forholdsvis stor, sammen med sin mor og sin lillesøster Mette. Moderen og faderen er skilt. Familien har derfor ikke så mange penge, og moderen har slet ikke råd til, at give Peter den læderjakke han så gerne vil have. Peter er høj, har bøjle, bruger briller og har ranglet hår. Hans hår er så fedtet, at han er nødt til at vaske det hver dag. Dette tager ham halvanden time.

Skriv et svar til: historien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.