Matematik
Sandsynlighed
29. august 2006 af
cyber-fish (Slettet)
Hvad er sandsynligheden for, at der trækkes minimum et billedkort (Kn, D og Ko), når 2 kort trækkes, og et kort efter udtræk noteres og lægges tilbage i bunken?
Svar #1
29. august 2006 af cyber-fish (Slettet)
Er den ikke, 12/52 * (12/52 + 40/52), da der i et af tilfældene skal vælges et billedkort, men i det andet tilfælde kan vælges et billedkort, men også et værdikort?
Svar #2
30. august 2006 af -Glenn- (Slettet)
P(mindst et billedkort)
=
1-P(komplementærhændelsen)
=
1-P(ingen billedkort)
=
1-(40/52*40/52)=
69/169~41%
Grunden til, at P(ingen billedkort)= 40/52*40/52, er, at du har 40 kort, ud af 52, der ikke er billedkort. Det har du ved begge trækninger, da "eksperimentet" er med tilbagelægning.
Evt. kan du også sige,
P(mindst et billedkort)=
P(billedkort i 1 træk og i 2 træk)+
P(billedkort i 1 træk og ej i 2 træk)+
P(ej billedkort i 1 træk og billedkort i 2 træk)
=
1-P(komplementærhændelsen)
=
1-P(ingen billedkort)
=
1-(40/52*40/52)=
69/169~41%
Grunden til, at P(ingen billedkort)= 40/52*40/52, er, at du har 40 kort, ud af 52, der ikke er billedkort. Det har du ved begge trækninger, da "eksperimentet" er med tilbagelægning.
Evt. kan du også sige,
P(mindst et billedkort)=
P(billedkort i 1 træk og i 2 træk)+
P(billedkort i 1 træk og ej i 2 træk)+
P(ej billedkort i 1 træk og billedkort i 2 træk)
Skriv et svar til: Sandsynlighed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
