Matematik

Integraler

30. august 2006 af mobz (Slettet)
Bestem følgende ubestemte integrale:

(Integraletegn) (x + e^x)^2 dx

t= x+e^x

dx= 1/(1+e^x)

(Integraletegn) (t^2) * (1/(1+e^x))

og så ved jeg ikke hvad jeg skal gøre, en lille smule hjælp?

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2006 af Sansnom (Slettet)

Gang ^2 ud og integrer hver af de 3 led for sig.

Svar #2
30. august 2006 af mobz (Slettet)

Forstår ikke lige hvordan du vil gøre det?

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2006 af Sansnom (Slettet)

(x+e^x)^2 = x^2 + 2xe^x + e^(2x)

Integrer så hvert led for sig.

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2006 af mathon

S(x^2 + 2xe^x + e^(2x))dx
Sx^2dx + S2xe^xdx + Se^(2x)dx,
her
er det midterste vel de vanskeligste, som du integrerer ved partiel integration.
S2x*e^xdx=2x*e^x-S2*e^xdx
2x*e^x-2e^x,
hvor det to gange er benyttet, at e^x er sin egen stamfunktion (Se^x*dx=e^x(+k))


Svar #5
30. august 2006 af mobz (Slettet)

Ok mange tak :)

Skriv et svar til: Integraler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.