Matematik

Udregning af ubekendt i sinus-ligning

30. august 2006 af andersthingholm (Slettet)
Hej,

Jeg har denne ligning,

f(x) = 4,2+2,5sin(50t), t>=0

Jeg har en opgave hvor jeg skal finde den t hvor f(x) første gang giver 6.

Er der nogen der kan hjælpe mig i gang med denne opgave?

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2006 af mathon

6 = 4,2+2,5sin(50t),
hvoraf
t=sin^-1((6-4.2)/2.5)/50

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2006 af mathon

t=sin^-1((6-4.2)/2.5)/50
skal være
t=(sin^-1((6-4.2)/2.5))/50

Svar #3
31. august 2006 af andersthingholm (Slettet)

Kanon, tak!

Svar #4
02. september 2006 af andersthingholm (Slettet)

Hej igen,

Mit hæfte med vejl. løsninger, får den til 0,005117.

Jeg får det til 0,01607

Kan det passe?

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2006 af mathon

...ja det kan!

Svar #6
04. september 2006 af andersthingholm (Slettet)

OK, super. Det er bestemt ikke første gang der er fejl i det hæfte...

Skriv et svar til: Udregning af ubekendt i sinus-ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.