Matematik
logaritme
31. august 2006 af
supdanny (Slettet)
Jeg har prøvet frem og tilbage og kan ikke løse denne ligning:
0.413 = 0.39x + ln(x)
Hvis jeg tar e^ hele ligningen, får jeg problemer med at fjerne potensen, og ska bruge logaritme igen... sån kører det bare rundt...
0.413 = 0.39x + ln(x)
Hvis jeg tar e^ hele ligningen, får jeg problemer med at fjerne potensen, og ska bruge logaritme igen... sån kører det bare rundt...
Svar #1
31. august 2006 af mathon
citat "Hvis jeg tar e^ hele ligningen, får jeg problemer med at fjerne potensen, og ska bruge logaritme igen", hvilket er korrekt.
Men du kan på din graftegner indtegne
y1=0.39x + ln(x)
og
y2=0.413
og
lade maskinen beregne skæringspunktet:
1<x<2
Men du kan på din graftegner indtegne
y1=0.39x + ln(x)
og
y2=0.413
og
lade maskinen beregne skæringspunktet:
1<x<2
Svar #2
31. august 2006 af supdanny (Slettet)
okay, så det er ellers umuligt at beregne den manuelt?
Skriv et svar til: logaritme
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
