Matematik

Opg 3030.

31. august 2006 af wwwhej (Slettet)
Hej alle!

to linjer l og m er bestemt ved
l: y=1/2x+5
m: y=-1/2x+1

skæringspunktet mellem l og andenaksen kaldes p
skæringspunktet mellem m og andenaksen kaldes Q
skæringspunktet mellem l og m kaldes r

A) beregn sider og vinkler i trekant PQR

B) beregn koordinatsættet til skæringspunktet mellem højden fra P og siden QR

Håber virkelig at der er nogen som kan hjælpe!

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2006 af eightx2 (Slettet)

Du kan starte med at finde skæringerne med andenaksen og skæring mellem de to linjer. Så har du 3 punkter, hvoraf du kan bruge afstandsformlen til at beregne nogle sider i trekanten.

Svar #2
01. september 2006 af wwwhej (Slettet)

jamen jeg har jo skæringen med andenaksen. skal jeg så bare finde skæringen mellem de to linjer?

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2006 af mathon

l skærer andenaksen i P(0,5)
m skærer andenaksen i Q(0,1)

skæringspunktet R(x,y) mellem l og m
har samme y-værdi,
hvorfor
1/2x+5 = y = -1/2x+1,
hvoraf x=-4, som indsættes fx. l
y=1/2*(-4)+5=3
altså: R(-4,3)

hvis du laver en skitse, vil du kunne se, at (tan(retningsvinklen)=hældningstallet og dermed retningsvinklen=tan^-1(hældningstallet)).

Beregn koordinaterne til vektor_RP og vektor_RQ og beregn vektorernes længder (ens) og beregn dernæst de resterende to vinkler.

Svar #4
03. september 2006 af wwwhej (Slettet)

øh forstår godt det med skæringspunktet r men det andet med vinklen forstår jeg ikke helt.

Og kan ikke se hvordan jeg skal kunne finde længderne og vinklerne i trekanten

Svar #5
03. september 2006 af wwwhej (Slettet)

nogen der kan forklare det så jeg kan forstå det?

Svar #6
03. september 2006 af wwwhej (Slettet)

så har jeg fundet alle siderne og alle vinklerne men kan altså ikke finde ud af det sidste spørgsmål!

Svar #7
03. september 2006 af wwwhej (Slettet)

er der slet ik nogen som kan hjælpe med sidste opgave?

Skriv et svar til: Opg 3030.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.