Matematik

haster meget!! cosinus og sinusrelationer..

31. august 2006 af freestyle_love (Slettet)
når man har en firkant ABCD og jeg kender liniestykket AB = 315 m , linien BC er 2500 m og linien AD = 1600 m.. desuden kender jeg
ej blev godt nok lidt forvirrende skrevet op, men håber virkelig der er en der kan forstå det.. haster meget!
skriv hvis der er noget der ikk er klart nok fra min "forklaring"..

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2006 af | Sveegaard | (Slettet)

Ser du:

a/sinA = b/sinB = c/sinC

...
Cosinus-relationen kan jeg i dette øjeblik ikke huske (lidt fesent, jeg ved det...)

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2006 af MiaMette (Slettet)

#1
Jeg har lige hjulpet min bror med det i dag :)
Det er:
c^2 = a^2+b^2-2*a*b*cos(C)

Men hvis du spørger mig om en uge, så har jeg glemt det...

Svar #3
31. august 2006 af freestyle_love (Slettet)

# 2 ka bare ikk se hvordan jeg kan bruge cosinusrealationerne når jeg ikke kender linien BD..
der kender jeg kun (hvis vi går ud fra ta formlen er tilpasset: d^2 = a^2+b^2-2*a*b*cos(D)) d og b.. mangler altså en for at kunne bruge formlen..

# 3 og ka heller ikk se hvordan jeg kan bruge sinusrealtionerne, når jeg ikke kender vinkel B.. her kender jeg <A, men ikke a og jeg kender b, men ikke <B.. derfor ved jeg heller ikk lige hvordan jeg ska bruge den..

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2006 af toffiedk (Slettet)

først gør du brug af cosinusrelationen:

a^2 = b^2 + d^2 - 2bd * cos(A)
a = kvadratroden af b^2 + d^2 - 2bd * cos(A)

dvs.

a= kvadratroden af 1600^2 + 315^2 - 2*1600*315*cos(67) = 1505.11

Nu kender du alle sidelængderne og kan beregne hvad vinkel D er.

dvs du gør brug af:
SinD/d = SinA/a
SinD = SinA/a * d

SinD = Sin(67)/1505.11*315= 0.19265
Sin-1(0.19265) = 11.107 grader.

Vinkel D er altså = 11.107 grader.

Håber du kan bruge det til noget.



Skriv et svar til: haster meget!! cosinus og sinusrelationer..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.