Matematik

Haster!

31. august 2006 af Sasha.k (Slettet)
Hej med jer allesammen. Jeg har en lille opgave for, som jeg ikke kan komme videre med
f(x) = 1.83673 * 8^0.117794 og f(2.25) = 1.83673 * x^0.117794
det andet funktion er i virkeligheden funktion for (y), men jeg tror ikke, at det skal bruges til noget.

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2006 af Waterhouse (Slettet)

Prøv at skrive opgaven mere direkte af - som den står der, er det ikke klart hvad det er du skal.

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2006 af | Sveegaard | (Slettet)

Ved f(2.25) skal du sætte 2.25 ind på x's plads; derved får du y-værdien...

Svar #3
31. august 2006 af Sasha.k (Slettet)

#2:

Okay, med opgaven fik jeg en skema over en sø og desto flere år der gå desto mere forurenet bliver den. Og de spørger, at hvis der går så lang tid hvor fourenet vil den blive osv.
Skal jeg så putte de tal jeg har fået ind i det skema på lommeregneren?

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2006 af | Sveegaard | (Slettet)

Lige nøjagtig, det er nemlig en tilnærmet funktionsforskrift for forureningen som funktion af tiden.

Indsæt tiden på x's plads og du får forureningen på det givne tidspunkt.

Svar #5
31. august 2006 af Sasha.k (Slettet)

#4:

Okay mange tak :)

Svar #6
31. august 2006 af Sasha.k (Slettet)

Jeg har denne ligning for og jeg skal bestemme x så firkantens rumfang bliver størst muligt:
R(x) = x^3-1.8x^2+0.72x
Skal jeg så bruge lommeregneren og taste denne formel ind og lave en graf også finde maximum (toppunktet) på grafen?

Skriv et svar til: Haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.