Matematik

Hjælp!!

31. august 2006 af Sasha.k (Slettet)
Jeg har denne ligning for og jeg skal bestemme x så firkantens rumfang bliver størst muligt:
R(x) = x^3-1.8x^2+0.72x
Skal jeg så bruge lommeregneren og taste denne formel ind og lave en graf også finde maximum (toppunktet) på grafen?

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2006 af dnadan (Slettet)

Sig:
R'(x)=0, løs ligningen og bevis herefter at der er tale om et maximum...

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2006 af Waterhouse (Slettet)

Tja, den ene mulighed er at lave den på lommeregneren. Den anden er at finde ekstrema ved at løse R'(x)=0, og herefter lave en monotonilinje.

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2006 af | Sveegaard | (Slettet)

Du skal først differentiere ligningen, for derefter at finde den x-værdi, hvor f'(x) = 0 (toppunkt). Husk at lave en undersøgelse af grafen (toppunker kan også være "lavpunkter")

Svar #4
31. august 2006 af Sasha.k (Slettet)

#1:
R(0)=x

Er det så:
R(x^3-1.8x^2+0.72x)=x

Er desværre lidt forvirret :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. august 2006 af dnadan (Slettet)

#4 dvs. differentier funktionen R og sæt R'=0 for herefter at vise, at der er tale om et maximum

Svar #6
31. august 2006 af Sasha.k (Slettet)

#2:
Jeg tor, at jeg vil lave den på lommeregneren :)

Men problemet er, at når jeg taster x^3-1.8x^2+0.72x så får jeg en næsten lodret linje. Er det meningen?

Brugbart svar (0)

Svar #7
31. august 2006 af Waterhouse (Slettet)

Nej, så skal du kigge på dine vindues-indstillinger.

Svar #8
31. august 2006 af Sasha.k (Slettet)

Perfekt! Det ser godt ud.
Jeg taster F5, Maximum osv.

Og jeg har fået det til
xc: 0.25359 og yc: 0.083138
Kan dette virkelig passe? Eller har jeg tastet lower-og upper bound forkert?

Skriv et svar til: Hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.