Matematik
tvivl.
02. september 2006 af
zunna (Slettet)
hej folkens... har en opgave sm lyder at bestem ubestemte integraler vha. substitution.
a) Sx/kvtrod(x-1) dx
men hvis vi tager t= (x-1) vil t' være 1 og dx= 1dt
så vil x jo stadig vær i opgaven.
altså S x/kvtrod(t) * 1 dt.
hvordan vil i løse den så x ikke er der.
og det samme med S x^2/kctrod(3x+2)
håber nogen kan hjælpe med det.
a) Sx/kvtrod(x-1) dx
men hvis vi tager t= (x-1) vil t' være 1 og dx= 1dt
så vil x jo stadig vær i opgaven.
altså S x/kvtrod(t) * 1 dt.
hvordan vil i løse den så x ikke er der.
og det samme med S x^2/kctrod(3x+2)
håber nogen kan hjælpe med det.
Svar #1
02. september 2006 af sigmund (Slettet)
Fra en tabel over integraler har jeg
S x/(ax+b)^(1/2) dx = [2(ax-2b)/3a²]*(ax+b)^(1/2)
og
S x²/(ax+b)^(1/2) dx = [2(3a²x²-4abx+8b²)/(15a³)]*(ax+b)^(1/2).
Imidlertid har jeg ikke nu noget forslag til, hvordan man kommer frem til de resultater.
S x/(ax+b)^(1/2) dx = [2(ax-2b)/3a²]*(ax+b)^(1/2)
og
S x²/(ax+b)^(1/2) dx = [2(3a²x²-4abx+8b²)/(15a³)]*(ax+b)^(1/2).
Imidlertid har jeg ikke nu noget forslag til, hvordan man kommer frem til de resultater.
Svar #2
02. september 2006 af zunna (Slettet)
men jeg kan så bare ikke se at hvordan substitution kommer med i biledet
Svar #4
02. september 2006 af zunna (Slettet)
det kan jeg odt forstå.. men hvis der står i opgavn at man skal løse den med substitution.. så er det lidt svært.
Skriv et svar til: tvivl.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
