Matematik
Integral tangentligning?
02. september 2006 af
Sarahpigen87 (Slettet)
Jeg håber nogen kan hjælpe med at give udregningen til denne tangentligning...
En integralkurve til differentialligningen:
dy/dx=y/y-1, y>1
går gennem punktet P(1,2)
Bestem en ligning for tangent til denne kurve i punktet P.
Ved godt at tangentligningen hedder
Y=f(x.)+f'(x.)(x-x.) men så er det lige hvordan med tal osv.. :)
En integralkurve til differentialligningen:
dy/dx=y/y-1, y>1
går gennem punktet P(1,2)
Bestem en ligning for tangent til denne kurve i punktet P.
Ved godt at tangentligningen hedder
Y=f(x.)+f'(x.)(x-x.) men så er det lige hvordan med tal osv.. :)
Svar #1
02. september 2006 af sigmund (Slettet)
Det er bare at sætte ind i ligningen. f(x.) og x. er givet, mens f'(x.) beregnes ud fra den givne diff.ligning.
Svar #2
02. september 2006 af Sarahpigen87 (Slettet)
Okay men det er den der f'(x) der skaber lidt problemer hvordan skal den differentialkoeficient hedde?
Svar #3
02. september 2006 af sigmund (Slettet)
#2,
dy/dx og f'(x) er det samme. Diff.ligningen kan også skrives
f'(x) = f(x)/f(x)-1, f(x)>1.
Er det klarere nu?
dy/dx og f'(x) er det samme. Diff.ligningen kan også skrives
f'(x) = f(x)/f(x)-1, f(x)>1.
Er det klarere nu?
Skriv et svar til: Integral tangentligning?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
