Matematik
substitution !!!!...
02. september 2006 af
ASLAK (Slettet)
håber at i kan hjælpe mig med følgende substitution af følgende integraler. Da jeg simpelthen ikke forstår hvad det går ud på!!!!..har prøvet at se på eksemplerne i bogen, men det hjælper sku ikke så meget!!!
altså opgaven lyder sådan:
a) S sin(2x+pi)dx , t= 2x+pi
okay kan nogen fortælle mig hvad jeg skal starte med at gøre??
altså opgaven lyder sådan:
a) S sin(2x+pi)dx , t= 2x+pi
okay kan nogen fortælle mig hvad jeg skal starte med at gøre??
Svar #2
03. september 2006 af ASLAK (Slettet)
#2: nej nej og atter nej...altså jeg mener at det vil være fint hvis du forklarede hvad man skulle gøre, istedet dor at lave opgaven !!!..
altså ndtil videre er jeg kommet frem til følgende:
S sin(2x+pi)dx , t=2x+pi
indre funktion : 2x+pi, som jeg så skal differentiere giver:
t'=2, hvorefter jeg dx isoleres:
dx=1/2 dt
vi kan nu integrere:
S sin(2x+pi)dx= S sin(t)*(1/2)dt
og nu kan jeg såikke komme videre...
altså ndtil videre er jeg kommet frem til følgende:
S sin(2x+pi)dx , t=2x+pi
indre funktion : 2x+pi, som jeg så skal differentiere giver:
t'=2, hvorefter jeg dx isoleres:
dx=1/2 dt
vi kan nu integrere:
S sin(2x+pi)dx= S sin(t)*(1/2)dt
og nu kan jeg såikke komme videre...
Svar #5
03. september 2006 af ASLAK (Slettet)
kan det passe at det giver følgende:
S sin(2x+pi)dx =
S sin(t)* (1/2)=
(1/2) S sin(t) som jeg integrerer
(1/2)cos(2x+pi)+k
S sin(2x+pi)dx =
S sin(t)* (1/2)=
(1/2) S sin(t) som jeg integrerer
(1/2)cos(2x+pi)+k
Svar #6
03. september 2006 af eightx2 (Slettet)
#5
Næsten, du skal i den næstsidste linje integrere sin(t), og det giver altså ikke cos(t), men -cos(t).
Næsten, du skal i den næstsidste linje integrere sin(t), og det giver altså ikke cos(t), men -cos(t).
Skriv et svar til: substitution !!!!...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
