Matematik
Hældning for tangenten
03. september 2006 af
Guldlok (Slettet)
Hej jeg har lidt svært ved at komme igang med min første hjmmeopgave her efter sommerferien. nogen der lige kan give mig sparket? problemet er:
Opg 1
En funktion g er givet ved: g(x)=x*e^x, bestem hældningskoefficienten for tangenten til grafen for g i punktet Q(1,g(1))
Hvordan skal man gøre?
Opg 2
En funktion f er bestem ved f(x)=4*ln(x)+7x
Løs liningen f´(x)=9
Jeg er lidt på bar bund, og kan ikke rigtigt komme igang, nogen der kan hjælpe?
Opg 1
En funktion g er givet ved: g(x)=x*e^x, bestem hældningskoefficienten for tangenten til grafen for g i punktet Q(1,g(1))
Hvordan skal man gøre?
Opg 2
En funktion f er bestem ved f(x)=4*ln(x)+7x
Løs liningen f´(x)=9
Jeg er lidt på bar bund, og kan ikke rigtigt komme igang, nogen der kan hjælpe?
Svar #1
03. september 2006 af Benjamin. (Slettet)
1) g´(x) = (x)´(e^x) + (x)·(e^x)´ = ...
Altså produktregelen (du regner den selv færdig). I punktet Q(1,e) finder du blot hældningen til tangenten ved g´(1)
2) Brug differentialeregelen for en konstant gange et produkt. Desuden ved du at:
(ln(x))´ = 1/x
(ax)´ = a
Sæt den afledede lig med 9.
Altså produktregelen (du regner den selv færdig). I punktet Q(1,e) finder du blot hældningen til tangenten ved g´(1)
2) Brug differentialeregelen for en konstant gange et produkt. Desuden ved du at:
(ln(x))´ = 1/x
(ax)´ = a
Sæt den afledede lig med 9.
Skriv et svar til: Hældning for tangenten
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
