Kemi

pufferligning

03. september 2006 af iinnaj (Slettet)
kan man skrive pufferligningen så man bruger pKb istedet for pKs. Bytter man så om på n(b) og n(s)??

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2006 af mathon

pH = pKs + log[n(b)/n(s)]

pOH= pKb + log[n(s)/n(b)]

Svar #2
03. september 2006 af iinnaj (Slettet)

haha nå ja.
føler mig dum :|
tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2006 af mathon

det har vist sig upraktisk at benytte både pH-skala og pOH-skala, hvorfor man - som du ved - har valgt kun at benytte pH-skalaen.

Har man med en base at gøre, må man så slå dens korresponderende syres pKs-værdi op og beregne pH.
pOH kan så findes ud fra
pOH = 14 - pH (ved 25°C).

(I en del uorganisk kemiske værker er kun pKs-værdier oplyst).

Svar #4
03. september 2006 af iinnaj (Slettet)

ja jeg ved det , men er ved at løse en opgave hvor man får pKb oplyst så synes jeg det ligger lidti luften at man så også skal bruge den. men får det sammen med "den rigtige pufferligning" efter at have slået pKs op

Skriv et svar til: pufferligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.