Matematik
differentiation af ln
03. september 2006 af
unobuno (Slettet)
f(x )=109400-13660 * ln (3005-x)
hvordan finder jeg f'(x)
ved at f(x)=lnx f'(x)=1/x men hvad så når det er ln(k-x)
hjælp søges hurtigst muligt
hvordan finder jeg f'(x)
ved at f(x)=lnx f'(x)=1/x men hvad så når det er ln(k-x)
hjælp søges hurtigst muligt
Svar #1
03. september 2006 af eightx2 (Slettet)
Hvis du vil differentiere ln(k-x) skal du bruge reglen for sammensatte funktioner:
(fog)'(x) = f'(g(x))g'(x)
(fog)'(x) = f'(g(x))g'(x)
Svar #3
03. september 2006 af eightx2 (Slettet)
#2
Nej, du skal sætte _hele_ "indmaden" ind i den ydre differentieret, altså 1/(3005-x)
Nej, du skal sætte _hele_ "indmaden" ind i den ydre differentieret, altså 1/(3005-x)
Skriv et svar til: differentiation af ln
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
