Kemi
Volume/masse
03. september 2006 af
Miss La Di Da (Slettet)
Nogen der kan hjælpe mig flg. opg.:
Beregn volumen og massen af en halv flaske vodka (35 cl, 35vol%), hvor densiteten er o,789g/cm^3
Jeg har brugt flg. formel:
rho = m/v
Hvis man så skal finde volumen siger man så ikke 0,789 g* 350g = 276,15..?
Nogen der kan hjælpe mig flg. opg.:
Beregn volumen og massen af en halv flaske vodka (35 cl, 35vol%), hvor densiteten er o,789g/cm^3
Jeg har brugt flg. formel:
rho = m/v
Hvis man så skal finde volumen siger man så ikke 0,789 g* 350g = 276,15..?
Svar #1
03. september 2006 af mathon
volumen:
alkohol: 0.35L*0.35=.1225dm^3 (lL=1dm^3)
vand: 0.35L*0.65=0.2275dm^3
masse alkohol:.1225dm^3*0.789kg/dm^3=0.076259kg
masse vand: 0.2275dm^3*1kg/dm^3=0.2275kg
samlet masse:0.076259kg+0.2275kg=0.303759kg=
303.8g.
Når alkohol(ethanol) og H2O blandes, svinder rumfanget lidt: 100mL ethanol + 100mL H2O fylder 98mL
alkohol: 0.35L*0.35=.1225dm^3 (lL=1dm^3)
vand: 0.35L*0.65=0.2275dm^3
masse alkohol:.1225dm^3*0.789kg/dm^3=0.076259kg
masse vand: 0.2275dm^3*1kg/dm^3=0.2275kg
samlet masse:0.076259kg+0.2275kg=0.303759kg=
303.8g.
Når alkohol(ethanol) og H2O blandes, svinder rumfanget lidt: 100mL ethanol + 100mL H2O fylder 98mL
Skriv et svar til: Volume/masse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
