Matematik

Arrhenius' ligning

05. september 2006 af blaker (Slettet)
Jeg er lidt på herrens mark...

K=A*exp(-Ea/RT)

jeg skal vise at ln(k) er en lignær funktion af 1/T, dvs. at der gælder
ln(k)=a*(1/T)+b
hvor a og b er konstanter.

Hvordan gør jeg lige det???

Håber der er nogle der kan hjælpe

Christian

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2006 af HorseRider (Slettet)

Tænk på, hvordan formen for en lineær funktion ser ud.

y = ax + b

Svar #2
05. september 2006 af blaker (Slettet)

Ja det kan jeg godt se, men spørgsmålet er bare hvordan kan jeg vise det? altså at ln(k) er en lignær funktion af 1/T??????

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2006 af HorseRider (Slettet)

Du kan jo omskrive det til

y = b - ax

ln(k) (T) = ln(A) - E/R*(1/T)

Dette gør, at ln(k) er en lineær funktion af 1/T...

Svar #4
05. september 2006 af blaker (Slettet)

ok, skal vist lige se lidt på det, kan nemlig ikke helt forst det....

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2006 af sigmund (Slettet)

#4,

Du går stille og roligt i gang med at regne, og starter ved at tage logaritmen af ligningens venstre hhv. højre side. Til sidst skulle du gerne ende med udtrykket i #3.

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. april 2008 af LouiseLL (Slettet)

Hej jeg så lige dit spørgsmål,
så jeg ville lige se om jeg kan hjælpe dig.

Som de andre siger har du jo formen
y=ax+b
Så du tager først log på begge sider, og arbejder dig lige så stille frem til til sidst at få:
y=ax+b --> ln(k) = -(Ea/R)*(1/T)+ln(k0)
Deraf har du at det er en negativ hældningskoefficient, hvor a og b self er konstanter. Så skulle du gerne få en ret linje, og så har du eftervist at lnk er en lineær funktion af i/T.

Gav det mening?

Skriv et svar til: Arrhenius' ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.