Matematik

tangent

05. september 2006 af qazxcvbnm (Slettet)
hej vi har fået nogle repetitionsopgaver, og jeg kan ikke rigtig huske det med tangenter, så jeg har en opgave:

f(x)=x^2-2x-1

bestem x0 således at tangenten til grafen for f i punktet P(x0,f(x0)) er vinkelret på linjen y=5x+1

hvordan er det jeg løser den?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2006 af mathon

Når tangenten er vinkelret på y=5x+1, hvilken hældningskoefficient (hældningstal) HAR DEN SÅ?

dette hældningstal = f'(xo)

Beregn xo

Svar #2
05. september 2006 af qazxcvbnm (Slettet)

er hældningskoefficienten så ikk -1/5..?


og hvad er det så man gør, så er jeg gået i stå

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2006 af mathon

er hældningskoefficienten så ikk -1/5..?
jo-jo.

find f'(x)......

Svar #4
05. september 2006 af qazxcvbnm (Slettet)

ja det har jeg os gjort. f'(x)=2x-2

skal jeg så sætte det lig med -1/5, og så finde x..? eller hvad?


Skriv et svar til: tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.