Matematik
Ligninger
06. september 2006 af
mulline (Slettet)
Hej!
Jeg har brug for hjælp til nogle bogstavsligninger. Håber du/ I vil hjælpe.
1. Isoler T i formlen V=L*(T-t)S/d
Jeg kan ikke huske hvad jeg skal gøre med sidste del, når det kun er (T-t)S der står tilbage på den ene side?????
2. Isoler M i formlen R=k*l/3M^2, hvor M er større end 0.
Jeg går i stå, ved 3R/k*l=M^2.
Skal jeg bare tage kvadratroden på den anden side og så er det det, eller hva???
På forhånd tak
Jeg har brug for hjælp til nogle bogstavsligninger. Håber du/ I vil hjælpe.
1. Isoler T i formlen V=L*(T-t)S/d
Jeg kan ikke huske hvad jeg skal gøre med sidste del, når det kun er (T-t)S der står tilbage på den ene side?????
2. Isoler M i formlen R=k*l/3M^2, hvor M er større end 0.
Jeg går i stå, ved 3R/k*l=M^2.
Skal jeg bare tage kvadratroden på den anden side og så er det det, eller hva???
På forhånd tak
Svar #1
06. september 2006 af -Zeta- (Slettet)
1)
V = (L*(T-t)S)/d
Du kan fjerne d, ved at gange det over på den anden side.
Vd = L*(T-t)S
Hvis du ganger ind i parentesen får du:
Vd = LTS-SLt
Du isolerer T fra L*T*S, ved at dividere med L*T, og får så:
T = (Vd + SLt) / LS
V = (L*(T-t)S)/d
Du kan fjerne d, ved at gange det over på den anden side.
Vd = L*(T-t)S
Hvis du ganger ind i parentesen får du:
Vd = LTS-SLt
Du isolerer T fra L*T*S, ved at dividere med L*T, og får så:
T = (Vd + SLt) / LS
Svar #2
06. september 2006 af -Zeta- (Slettet)
#1:
I sidste linje skulle der istedet stå: "...ved at dividere med L*S, og..."
I sidste linje skulle der istedet stå: "...ved at dividere med L*S, og..."
Skriv et svar til: Ligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
