Matematik

sub eller partiel??

07. september 2006 af sebb (Slettet)
er der nogle der kan fortælle mig hvad der kunne være klogest at at i dette tilfælde:

a)S 2x*ln(x^2+3x)dx

jeg går ud fra at det er substitutions meyoden jeg skal bruge.

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2006 af dnadan (Slettet)

Helt korrekt, du skal bruge substion, hvor t=x^2+3x

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2006 af Duffy

"substitutions meyoden" har jeg aldrig hørt om, men jeg ville bruge:

Substitutions-metoden

t = x^2+3

osv...


Duffy

Svar #3
07. september 2006 af sebb (Slettet)

okay kan det så passe at det komer til at hedde:

S2x*ln(x^2+3)dx=
S2x*ln(t)*(1/2)dt=
(1/2)S2x*ln(t)=
(1/2)+x^2+x*lnx-x+k

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. september 2006 af Duffy

Næh, Res er

x^2*ln(x^2+3*x)-x^2+3*x-9*ln(x+3) + k


Duffy

Svar #5
07. september 2006 af sebb (Slettet)

#4: HVAD!!!!!!!!...KAN DU IKKE LIGE forklare hvad der sker????

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. september 2006 af Duffy

Sorry. Tastefejl.
Resultatet er

(x^2+3)*ln(x^2+3)-x^2-3 + k

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. september 2006 af ibibib (Slettet)

Hvis opgaven lyder S 2x*ln(x^2+3x)dx er svaret i #4 korrekt.

Hvis opgaven lyder S 2x*ln(x^2+3)dx er svaret i #6 korrekt.

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. september 2006 af Duffy

Okay!!

Tak ibibib.

Det var derfor jeg blev forvirret.

I #0 står der sørme

S 2x*ln(x^2+3x)dx

Og i #3 S2x*ln(x^2+3)dx

...og det er jo ikke det samme.


Duffy

Skriv et svar til: sub eller partiel??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.