Matematik

ligning

08. september 2006 af divadua (Slettet)


Er der nogen der kan løse denne opgave?

k = lille nedsunket k

Linjen lk med ligningen kx-3y=10 er parallel med linjen m: y=2x+4. Beregn k

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2006 af mathon

kx-3y=10

kx-10=3y
eller
3y=kx-10

y=k/3*x-10
hvad er hældningstallet for denne linie?

det skal være lig med hældningstallet for denne linie y=2x+4.............

Svar #2
08. september 2006 af divadua (Slettet)

Men hvordan finder du hældningstallet?

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2006 af mathon

når en ret linie er på formen

y=ax+b, ved du fra tidligere matematikundervisning, at a er hældningstallet.

Svar #4
08. september 2006 af divadua (Slettet)

Okey.. nu forstår jeg.. SÅ har jeg lige et spørgsmål til!

for ethvert tal a er en potensfunktion g givet ved g(x) = x^a , x
Bestem a, når det oplyses, at

g(2x)=5*g(x)

Hvordan løser man dette..

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2006 af eightx2 (Slettet)

#0
Hvorfor er det du har oprettet to indlæg med samme indhold?

Svar #6
08. september 2006 af divadua (Slettet)

Det var en fejl..

Svar #7
08. september 2006 af divadua (Slettet)

Men jeg har lige et spørgsmål mere!

for ethvert tal a er en potensfunktion g givet ved g(x) = x^a , x
Bestem a, når det oplyses, at

g(2x)=5*g(x)

Hvordan løser man dette..

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. september 2006 af mathon

g(2x)=5*g(x)
eller
(2x)^a=5*x^a

2^a*x^a=5*x^a...og.........

Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.