Matematik
Potensfunktion ?
09. september 2006 af
Jelly (Slettet)
Er der nogle kloge hoveder der kan hjælpe mig...
Tabellen angiver en sammenhæng mellem to variabler x og y.
vi har følgende punkter:
(2,157), (5,683) , (10,2070) ,(20,6270) og
(50, 27180).
Disse punkter har jeg plottet ind på et koordinatsystem og ser at det bliver en potensfunktion med regneforskriften:
f(x) = 51,84*x^(1,60)
Hvor mange procent stiger y, når x stiger 12%?
Har virkelig ingen anelse og håber derfor at nogle vil vise mig hvordan den skal løses, så jeg til en anden gang selv kan løse lignende opgaver.
På forhånd tak!
Tabellen angiver en sammenhæng mellem to variabler x og y.
vi har følgende punkter:
(2,157), (5,683) , (10,2070) ,(20,6270) og
(50, 27180).
Disse punkter har jeg plottet ind på et koordinatsystem og ser at det bliver en potensfunktion med regneforskriften:
f(x) = 51,84*x^(1,60)
Hvor mange procent stiger y, når x stiger 12%?
Har virkelig ingen anelse og håber derfor at nogle vil vise mig hvordan den skal løses, så jeg til en anden gang selv kan løse lignende opgaver.
På forhånd tak!
Svar #1
09. september 2006 af Sansnom (Slettet)
f(x) = 51,85x^1,60
f(1,12x) = 51,85(1,12x)^1,60
= 51,85x^1,60*1,12^1,60
= f(x)*1,12^1,60
Nu har jeg næsten løst opgaven - prøv selv at gøre det færdigt.
f(1,12x) = 51,85(1,12x)^1,60
= 51,85x^1,60*1,12^1,60
= f(x)*1,12^1,60
Nu har jeg næsten løst opgaven - prøv selv at gøre det færdigt.
Svar #2
09. september 2006 af Jelly (Slettet)
Må indrømme jeg ikke lige kan gennemskue det sidste der mangler.
Men mit bud vil være:
1,2^1.60 = 1,338
Med en stigning på 33,8%
Lyder ikke til at være sandsynligt og
håber derfor på hjælp.
På forhånd tak!
Men mit bud vil være:
1,2^1.60 = 1,338
Med en stigning på 33,8%
Lyder ikke til at være sandsynligt og
håber derfor på hjælp.
På forhånd tak!
Svar #3
09. september 2006 af Sansnom (Slettet)
Din ide er god nok, men det er 1,12^1,60 - ikke 1,2^1,60.
Skriv et svar til: Potensfunktion ?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
