Kemi
redox
09. september 2006 af
xyz (Slettet)
jeg skal afstemme reaktionsligningen i sur væske:
HCrO4- + CH3CH2OH <--> Cr3+ + CH3CHO
Jeg finder
OT(Cr)=+6 OT(Cr)=+3
OT(C)= +2 OT(C)=+3
så jeg får
HCrO4- + 3CH3CH2OH <--> Cr3+ + 3CH3CHO
men her må der gå noget galt for når jeg regner videre i opgaven passer antallet af H-atomer ikke på begge sider af lighedstegnet..
hvem kan hjælpe?
HCrO4- + CH3CH2OH <--> Cr3+ + CH3CHO
Jeg finder
OT(Cr)=+6 OT(Cr)=+3
OT(C)= +2 OT(C)=+3
så jeg får
HCrO4- + 3CH3CH2OH <--> Cr3+ + 3CH3CHO
men her må der gå noget galt for når jeg regner videre i opgaven passer antallet af H-atomer ikke på begge sider af lighedstegnet..
hvem kan hjælpe?
Svar #2
09. september 2006 af godfy (Slettet)
altså jeg får oxidationstal for C til -1 --> +1 .. dvs. den stiger med 1
og Cr falder med 3 ..
2HCrO4- + 3CH3CH2OH <--> 2Cr3+ + 3CH3CHO
prøv således?
Jeg er ik sikker!
og Cr falder med 3 ..
2HCrO4- + 3CH3CH2OH <--> 2Cr3+ + 3CH3CHO
prøv således?
Jeg er ik sikker!
Skriv et svar til: redox
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
