Matematik
Ligning.
09. september 2006 af
Pavilion (Slettet)
Hvor er fejlen?
3(x+1) = x-7
3x+3 = x-7
3x+x = -7- 3
4x = -10
4x/-10
x = -0,4
Er det ved 4x/-10?
Skal jeg sige 10 / 4, eller omvendt?
3(x+1) = x-7
3x+3 = x-7
3x+x = -7- 3
4x = -10
4x/-10
x = -0,4
Er det ved 4x/-10?
Skal jeg sige 10 / 4, eller omvendt?
Svar #1
09. september 2006 af vag (Slettet)
3(x+1) = x-7
3x+3 = x-7
->> 3x-x = -7- 3
2x = -10
x = -5
3x+3 = x-7
->> 3x-x = -7- 3
2x = -10
x = -5
Svar #2
09. september 2006 af Pavilion (Slettet)
2x-(x-3)=2x-1
2x-5x = 2x-1
2x-5x-2x = -1
-5x = -1
-5x/-1
x=5
3(x+1)+4 = 27-x
3x+3+4 = 27-x
3x+x = 27-3-4
4x = 20
4x/20
x=0,2
Og disse?
2x-5x = 2x-1
2x-5x-2x = -1
-5x = -1
-5x/-1
x=5
3(x+1)+4 = 27-x
3x+3+4 = 27-x
3x+x = 27-3-4
4x = 20
4x/20
x=0,2
Og disse?
Svar #3
09. september 2006 af vag (Slettet)
Sæt den funde x-værdi ind i starten af ligningen og tjek om det passer.
...og det ser ikke ud til at passe nogle af stederne.
Op på hesten igen...
...og det ser ikke ud til at passe nogle af stederne.
Op på hesten igen...
Skriv et svar til: Ligning.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
