Kemi

ligevægt?

09. september 2006 af godfy (Slettet)

Hvis jeg skulle skr. ligevægtsudtrykket op for denne reaktion

H + K -> HK ville det være [HK] / [H]*[K] = K

men når det også spørges om -konstanten, hvad er det lige? ka ik huske noget -k :s

Svar #1
10. september 2006 af godfy (Slettet)

er der ingen som kan hjælpe *snøft*

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2006 af sapiens (Slettet)

Ligevægtsudtrykket = ligevægtskonstanten :)

Hvilke tilstandsformer er der på stofferne?

Svar #3
10. september 2006 af godfy (Slettet)

der er ikke opgivet tilstandsformer.

Opgaven lyder på: opskriv ligevægtsudtrykket og -konstanten for reaktionerne

der er bl.a. disse reaktion:

2SO2 + O2 <--> 2SO3 ..

2SO3 <--> 2 SO2 + 02


Det andet spg. lyder på at man skal opskrive matematiske sammenhæng blandt opg. I det ovenstående to reaktioner ville jeg sige at K = K da

[SO3]^2 / [SO2]^2*[O2] = k

[SO2]^2*[O2] / [SO3]^2 = k


Men det ser ik helt rigtigt ud?

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2006 af xyz (Slettet)

Går du på DFU? Den opgave har jeg også fået for i "Kemi-intro" :)

Svar #5
10. september 2006 af godfy (Slettet)

Yepper ...

Har du et løsningsforslag til mig, synes den er lidt underlig formuleret?

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. september 2006 af xyz (Slettet)

jeg har bare skrevet ligesom det du har i #0:

H + K -> HK [HK] / [H]*[K] = K

men det med den matematiske model forstår jeg ikke helt, og konstanten, ja det forstår jeg heller ikke rigtigt.. desværre.

Svar #7
10. september 2006 af godfy (Slettet)

hehe supert! Jeg er ik helt alene i verden :D

Skriv et svar til: ligevægt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.