Matematik

procent

10. september 2006 af uhanse (Slettet)
hjælp til følgende opgave:

1991 75919 elever
2003 81987 elever

den gennemsnitlige procentvis stigning er 0,64% fra 1991 til 2003

Men det forudsættes at denne gennemsnitlige procentvise stigning er fra 1985.

Bestem under denne forudsætning antallet af elever i 1985.

Jeg har forstået at jeg skal trække den gennemsnitlige procentvise stigning fra 75919(1991) ved hjælp af F=(1+p)

men jeg kan ikke få det rigtige resultat.

Jeg vil høre om der var nogen herinde der kan hjælpe mig med denne udregning, som jeg ikke kan få helt til at hænge sammen.

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2006 af ibibib (Slettet)

Divider med F^6.

Svar #2
10. september 2006 af uhanse (Slettet)

det har jeg prøvet
eks.

75919/(1,6426)^6=3865
75919-3865=72054

men resultatet er 73056, har taget kontrol på det.

er der noget jeg ikke hel har forstået korrekt

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2006 af ibibib (Slettet)

Du skal udregne 75919/1,0064^6 = 73068.

Svar #4
10. september 2006 af uhanse (Slettet)

Tak for hjælpen. Det er ikke sådan når jeg stirre mig blind og glemmer et par nuller. Det er jo egentlig simpel nok.

mange tak igen.


Skriv et svar til: procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.