Matematik

Integral - please...

10. september 2006 af Jesp (Slettet)
Jeg vil bare spørge hvordan man skulle løse den her opg? Synes bare opgaven lyder lidt mærkeligt. Den måde opgaven er stille op på fåre mig i den stand at jeg ikk kan løse opg. Her er den:

En funktion f er bestemt ved

f(x) = 2x+4

Bestem den stamfunktion til f. hvis graf har linjen med ligningen y=3 som tangent

Mit bedste bud:

Det må være noget med F(x) at gøre som jeg får til F(x)= x^2+4x

Det skulle jeg måske sætte lig med 3?

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2006 af ibibib (Slettet)

Husk integrationskonstanten k.
F(x) = x²+4x+k.
Du skal nu bestemme k.

y=3 er en vandret linje dvs, at F'(x)=f(x)=0.

Svar #2
10. september 2006 af Jesp (Slettet)

hvordan skal jeg løse k? x'erne er jo i forvejen ubekendte.

JE ger lige begyndt med at matA og ved sq heller ikk hvorfor min lærer giver sådan nogle opg allerede nu?

skal jeg ikk sætte 3 lig med F(X)?

men det hjælper da heller ikk så meget... vil i være sød og fortælle lidt mærmere på hvad man skal gøre?

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2006 af ibibib (Slettet)

Det står i #1. Løs ligningen f(x)=0 først, så finder du røringspunktets x-koordinat.

Svar #4
10. september 2006 af Jesp (Slettet)

x værdierne får jeg til 0 og -4 men hvilket af x'værdien skal man så bruge?

Opgaven er defineret på x e R

Dvs at x'erne er skal være rational tal.

Og hvad var det nu rational tal var? de positive?

en lang sommerferie ja..

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2006 af ibibib (Slettet)

Læs hvad jeg skriver:
Løs ligningen
f(x)= 0
2x+4 = 0.


R er de reelle tal (alle tal).

Svar #6
10. september 2006 af Jesp (Slettet)

Nåee sorry
jamen det bliver så x=-2

det sætter jeg så ind i F(x) ik?


f(x)=x^2+4x + k

f(2)=2^2+4*2 + k

k=-12

Funktion bliver så?
f(x)=x^2+4x + k

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. september 2006 af ibibib (Slettet)

Ja, men F(2)=3. Ellers kan linjen y=3 ikke være tangent. Benyt dette til at bestemme k.

Svar #8
10. september 2006 af Jesp (Slettet)

mener du ikk F(-2)=3 istedet for F(2)=3

hvis ja, så bliver k=15

altså

3 = - 2^2 + 4·(-2) + k

k=15


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. september 2006 af ibibib (Slettet)

Jo, det gør jeg. Men der skal være en parentes om (-2)²:
3 = (-2)^2 + 4·(-2) + k <=>
3 = 4 - 8 + k <=>
7 = k.

Men det kan du også se på din grafregner.

Svar #10
10. september 2006 af Jesp (Slettet)

tak for hjlæpen ibibib!!

jeg er med nu!! tusind tak

Skriv et svar til: Integral - please...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.