Matematik

Stamfunktion... Hjælp?

11. september 2006 af FrederikXY (Slettet)
Jeg vil gerne vise at g er stamfunktion til f:
g(x)=x-(1/x)+2lnx
f(x)=(x+1/x)^2

og x>0..
hvordan gør jeg?

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2006 af Einsteinium (Slettet)

Integrerer f eller differentierer g, så skulle det gerne blive det samme!

Svar #2
11. september 2006 af FrederikXY (Slettet)

jah,, har prøvet... ka bare ikke få det il at blive det??

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2006 af Einsteinium (Slettet)

Så må du jo gøre det forkert. Prøv at skrive, hvad du har gjort, så vi kan sige, hvad du gør forkert!

Svar #4
11. september 2006 af FrederikXY (Slettet)

hvis jeg nu ville differentiere... skulle jeg så gøre det efter reglen om sammensat funktion?

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2006 af Einsteinium (Slettet)

Nej.

Svar #6
11. september 2006 af FrederikXY (Slettet)

hvilken regl så?

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. september 2006 af Einsteinium (Slettet)

Bare.. differentier ledvis..

Svar #8
11. september 2006 af FrederikXY (Slettet)

forstår jeg ikke??..
så jeg skal bla. bruge dividerreglen?

Brugbart svar (0)

Svar #9
11. september 2006 af Einsteinium (Slettet)

Nej!
x-(1/x)+2lnx består af tre led.
x -(1/x) og 2lnx ... Så du starter med at differentiere x, så -(1/x) og så 2lnx. Ingen gange- eller dividerregler.

Brugbart svar (0)

Svar #10
11. september 2006 af Sansnom (Slettet)

Prøv lige at kigge på opgaven igen.

Den funktion, du har skrevet som g, er ikke stamfunktion til f.

Brugbart svar (0)

Svar #11
11. september 2006 af Einsteinium (Slettet)

( jeg syns godt de så mærkelige ud, men har ikke selv tjekket.. hjælper bare )

Brugbart svar (0)

Svar #12
12. september 2006 af mathon

#0
det er muligt, at du gerne VIL
vise at g er stamfunktion til f:
g(x)=x-(1/x)+2lnx
f(x)=(x+1/x)^2,
men resultatet af forsøget på at eftervise dette skulle - i overensstemmelse med #10 - gerne være "at dette ikke er tilfældet",
da g'(x)=1+1/x^2+2/x
vist ikke er lig med (x+1/x)^2=x^2+1/x^2+2

Brugbart svar (0)

Svar #13
12. september 2006 af mathon

#0
se evt.
http://peecee.dk/index.php?lid=1&aid=1&pid=2&loadid=1875

Skriv et svar til: Stamfunktion... Hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.