Matematik
VEKTORREGNING
12. september 2006 af
parisa (Slettet)
Hey studis:)
Den her sidder jeg fast i:
To vektorer a og b, opfylder at |a|=2 |b|=5 og a*b=-4
1) bestem tallet t, så |a+tb|=2
2) bestem tallet t, så vinklen mellem ta-b og a+tb er 90 grader
---
Jeg har i 1) udregnet hvd t er vha. en
2.gradsligning:
t=-2/5
Men hvordan får jeg det bestemt så det bliver netop lig 2??
I 2) har jeg sat (ta-b)*(a+tb)=0, men så ved jeg ikke hvordan jeg kommer videre??
PÅ FORHÅND TAKKER
parisa;)
Den her sidder jeg fast i:
To vektorer a og b, opfylder at |a|=2 |b|=5 og a*b=-4
1) bestem tallet t, så |a+tb|=2
2) bestem tallet t, så vinklen mellem ta-b og a+tb er 90 grader
---
Jeg har i 1) udregnet hvd t er vha. en
2.gradsligning:
t=-2/5
Men hvordan får jeg det bestemt så det bliver netop lig 2??
I 2) har jeg sat (ta-b)*(a+tb)=0, men så ved jeg ikke hvordan jeg kommer videre??
PÅ FORHÅND TAKKER
parisa;)
Svar #1
12. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Tjek nedenstående side:
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=253934
Tjek nedenstående side:
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=253934
Svar #2
12. september 2006 af parisa (Slettet)
Jeg har kigget på den, og det er den samme opgave, ja, men det delresultat jeg har fået, t=-2/5, er rigtigt ifølge min lærer..
Jeg har brugt en lidt anden metode:
|a+tb|=2
|a+tb|^2=(a+tb)^2
Også de kendte tal, og fundet t, med metoden til en 2.gradsligning.
Min foreslog denne metode, den anden er vel en mulighed, men når snavet ikke er det samme...? :s
Jeg har brugt en lidt anden metode:
|a+tb|=2
|a+tb|^2=(a+tb)^2
Også de kendte tal, og fundet t, med metoden til en 2.gradsligning.
Min foreslog denne metode, den anden er vel en mulighed, men når snavet ikke er det samme...? :s
Svar #3
12. september 2006 af parisa (Slettet)
#2
*min lærer foreslog denne metode, den anden er vel en mulighed, men når svaret ikke er det samme...?
*min lærer foreslog denne metode, den anden er vel en mulighed, men når svaret ikke er det samme...?
Skriv et svar til: VEKTORREGNING
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
