Kemi
Mohr - Titrering
12. februar 2004 af
miladbahadori (Slettet)
Hej allesammen. Jeg har fået en stykke teoriafsnit i min øvelsesvejledning som jeg simpelthen ikke forstår. Håber nogle ka hjælpe mig.
Teori: Massekoncentrationen af chlorider bestemmes i øvelsen her som
p(Cl-)=M(Cl) * n(Cl-) / V
Hvor V er volumenet af vandprøven. Bemærk, at massekoncentrationen, p, ikke må forveksles med densitet, d (- i databogen bruges symbolet p desværre også til at angive densitet. I massekoncentrationen indgår massen af opløst stof – i densitet indgår massen af opløsningen).
Massebrøken af natriumchlorid bestemmes ved
w(NaCl)=M(NaCl) * n(Cl-) / d * V
Hvor d er densiteten af prøveopløsningen. Den tilsvarende masseprocent er jo bare
w(NaCl)=M(NaCl) * n(Cl-) / d * V * 100%
Gør i rapportens teoriafsnit rede for, hvorledes ovenstående udtryk fremkommer ud fra definitionerne.
Teori: Massekoncentrationen af chlorider bestemmes i øvelsen her som
p(Cl-)=M(Cl) * n(Cl-) / V
Hvor V er volumenet af vandprøven. Bemærk, at massekoncentrationen, p, ikke må forveksles med densitet, d (- i databogen bruges symbolet p desværre også til at angive densitet. I massekoncentrationen indgår massen af opløst stof – i densitet indgår massen af opløsningen).
Massebrøken af natriumchlorid bestemmes ved
w(NaCl)=M(NaCl) * n(Cl-) / d * V
Hvor d er densiteten af prøveopløsningen. Den tilsvarende masseprocent er jo bare
w(NaCl)=M(NaCl) * n(Cl-) / d * V * 100%
Gør i rapportens teoriafsnit rede for, hvorledes ovenstående udtryk fremkommer ud fra definitionerne.
Svar #1
12. februar 2004 af miladbahadori (Slettet)
Det skal lige siges at det er spørgsmålet om, hvorledes ovenstående udtryk fremkommer ud fra definitionerne?
På forhånd tak.
På forhånd tak.
Svar #2
12. februar 2004 af KemiKasper (Slettet)
hmmm... prøv at uddybe hvad du vil have hjælp til :S.
Skriv et svar til: Mohr - Titrering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
