Matematik

Lineære sammenhæng

14. september 2006 af kenano (Slettet)
Kan nogen hjælpe mig med at beregne linjens hældning og linjens afskæring på y-aksen, hvis punkterne er:

(-5,3) og (-4,-5)

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2006 af ibibib (Slettet)

Benyt formlerne:

a = (y2-y1)/(x2-x1)
og
b = y1-a·x1

Svar #2
14. september 2006 af kenano (Slettet)

Jeg forstår det virkelig ikke.. kunne du eventuel give et eksempel?

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2006 af ibibib (Slettet)

I dit tilfælde er
x1 = -5
y1 = 3

og

x2 = -4
y2 = -5

Svar #4
14. september 2006 af kenano (Slettet)

Så det hældningen bliver

0,8888

Men hvad så med afskæringen?

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2006 af Gyldenbær (Slettet)

Keg spurgte om præcis det samme i går, hvad skæringen med y-aksen er..
Jeg fik svaret:

B = y1-a*x1 :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. september 2006 af ibibib (Slettet)

#4
Nej, prøv at vise dine mellemregninger.

#5
Ja, det er stadig rigtigt :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. september 2006 af Gyldenbær (Slettet)

Hov, sorry ibibib, så ikke du have skrevet en ligning for skæring med y-aksen.

Svar #8
14. september 2006 af kenano (Slettet)

Der skulle have stået -o,8888 .. er det ikke rigtigt?
Mellemregninger: -5-3 = -8
-4-5 = 9

-8/9 = -0,8888

Jeg forstår ikke det med afskæringen, og har stærkt brug for hjælp.

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. september 2006 af Gyldenbær (Slettet)

afskæringen? er det skæringen med y-aksen?

Svar #10
14. september 2006 af kenano (Slettet)

Ja skæringen på y-aksen

Svar #11
14. september 2006 af kenano (Slettet)

Jeg har fundet ud af det hele, mange tak for hjælpen

Skriv et svar til: Lineære sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.