Matematik

integraler

14. september 2006 af pc (Slettet)
Hvordan løser man følgende integraler??

S (sin x + 5cos x)dx

og

S (kvadratrod x + 19e^x)dx

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2006 af ibibib (Slettet)

Du integrerer ledvist dvs.
S (sin x + 5cos x)dx =
Ssinxdx + S5cosxdx.

Svar #2
14. september 2006 af pc (Slettet)

Jamen, hvordan integrerer man 5cosx?

Er ny begynder til det her :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2006 af Sansnom (Slettet)

Hvad er stamfunktionen til cosx?
Hvad er stamfunktionen til k*f(x)?

Kombiner de to regler.

Svar #4
14. september 2006 af pc (Slettet)

Hvad så med 19e^x?

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2006 af Sansnom (Slettet)

#4,
Hvad med først at vise, at du har løst din første opgave? :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. september 2006 af mathon

S19*e^x*dx

ifølge
#3
19*Se^x*dx=? ............

Svar #7
14. september 2006 af pc (Slettet)

Jamen, er ikk sikker. Men blir det ikk: cosx + 5*sinx?

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. september 2006 af ibibib (Slettet)

Næsten
-cosx + 5*sinx

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. september 2006 af Sansnom (Slettet)

#7,
Du er tæt på.

Det er korrekt, at S 5cosx dx = 5sinx.
Det er ikke korrekt, at S sinx dx = cosx.
Hvad giver cosx, når du differentierer?

Svar #10
14. september 2006 af pc (Slettet)

Jep, har fået den lavet nu. Har fundet ud af det sku være minus.

Hvad så med:
S (i/t + 3) dt

Mange tak for hjælpen indtil videre! :)

Svar #11
14. september 2006 af pc (Slettet)

Der sku stå 1/t + 3

Brugbart svar (0)

Svar #12
14. september 2006 af mathon

pr. definition
x
S1/tdt=ln(x)
1

Skriv et svar til: integraler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.