Kemi

Konc. i titreringblanding - haster lidt

14. september 2006 af hackerjohn (Slettet)
I en sur opløsning natriumoxalat, som indeholder 0,NaC2O4, den titreres med en KMnO4-opløsning i forholdene:
MnO2^- + C2O4^-- + 4H^+ --> Mn^++ + 2CO2 + 4H2O

Der titreres, indtil reaktionsblandingen bliver rødviole, der er da anvendt 30,4 mL af KMnO4-opløsningen..

Og her kommer mit problem:

Jeg skal beregne koncentrationen af KMnO4-opløsningen..

Nogen der kan hjælpe ?? ;> med en god forklaring. jeg dummer mig altid i titrering..

På forhånd tak!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2006 af godfy (Slettet)

Og der er ingen andre oplysninger?

Svar #2
14. september 2006 af hackerjohn (Slettet)

nej det er der ikke.. det er fra den røde opgave bog fra Kemi forlaget!

opgave 2.12 hvis du har den bog selv

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2006 af godfy (Slettet)

Nårh ja .. er din reaktionsskema ik lidt forkert ..

Kigger på den jeg har lavet engang og jeg har fået :

2MnO2^- + 5C2O4^-- + 16H^+ --> 2Mn^++ + 10CO2 + 8H2O


du finder n(MnO4) = 2/5*(C2O4) = 0,000064 mol

så skulle konc blive 0,02 mol/L

Jeg mener vist, at du burde havde konc. af udgangs stoffet ik .. jeg har ik selv bogen, så ka ik rigtigt se

Svar #4
14. september 2006 af hackerjohn (Slettet)

jo den passer vidst bedre... meen kan ikke se hvordan du kommer med det her:

du finder n(MnO4) = 2/5*(C2O4) = 0,000064 mol

så skulle konc blive 0,02 mol/L

?? syns ikke det ser logisk ud.. kan du skære det lidt mere ud i pap for mig ?? :D

Svar #5
14. september 2006 af hackerjohn (Slettet)

er du der ;D ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. september 2006 af godfy (Slettet)

Hmm .. altså du skr. "indeholder 0,NaC2O4, " .. har du ik en konc. og måske også en volumen til at finde stofmængden af C2O4 .. ?

Svar #7
14. september 2006 af hackerjohn (Slettet)

altså selve opgaven er somn så:

"En sur opløsning af natriumoxalat indeholde 0,216 g Na2C2O4.
Opløsningen titreres med en KMnO4-opløsning.
Følgende reaktion finder sted under titreringen:
MnO4^- + C2O4^-- --> Mn^++ + CO2

A) Afstem reaktionsskemaet

Der titreres, indtil reaktionsblandingen bliver rødviolet. Der er da anvendt 30,4 mL af KMnO4-opløsningen.
B) Beregn koncentrationen af KMnO4-opløsningen."

Det er alt hvad der står i opgaven.

Svar #8
14. september 2006 af hackerjohn (Slettet)

ikke nogen der ville hjælpe mig med b'eren?

Skriv et svar til: Konc. i titreringblanding - haster lidt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.