Kemi

Redoxreaktioner

14. september 2006 af Jelly (Slettet)
Hey nogen der kan hjælpe mig med at afstemme disse redoxreaktioner:

Cr2O7 (2-) + I(-1) --> Cr(3+) + I2

IO (3-) + SO2 --> I2 + SO4 (2-)

På forhånd tak

Svar #1
14. september 2006 af Jelly (Slettet)

* IO3 (-1) + SO2 --> I2 + SO4 (2-)

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2006 af godfy (Slettet)

Cr *falder* 3 *1 * 2

I *stiger* 1 * 3 * 2

14H+ Cr2O7 (2-) + 6I(-1) --> 2Cr(3+) + 3I2

højre: -8
venstre: +6

vand: 7H2O

14H+ Cr2O7 (2-) + 6I(-1) --> 2Cr(3+) + 3I2 + 7H2O

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2006 af mathon

Cr2O7 (2-) ..OT(Cr)=+6
Cr(3+)..OT=+3

I(-1) ..OT=-1
I2 ..OT=0
, , ???

IO3 (-1) ..=OT(I)=+5
I2 ..OT=0

SO2..OT(S)=+4
SO4(2-)..OT(S)=+6
, , ???

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2006 af mathon

2IO3- + 5SO2 + 8OH- --> I2 + SO4-- + 4H2O
tjek
selv efter (gættet mig til )

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2006 af mathon

sorry
2IO3- + 5SO2 + 8OH- --> I2 + 5SO4-- + 4H2O

Svar #6
14. september 2006 af Jelly (Slettet)

Mange tak mathon

Cr2O7 (2-) + I(-1) --> Cr(3+) + I2: sur opløsning

IO3 (-1) + SO2 --> I2 + SO4 (2-)
begynder neutral

Svar #7
14. september 2006 af Jelly (Slettet)

og godfy

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. september 2006 af mathon

IO3- + SO2 --> I2 + SO4--


2IO3- + 5SO2 + 4H2O --> I2 + 5SO4-- + 8H+

Skriv et svar til: Redoxreaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.