Kemi
Koncentration-beregning - HASTER!!
14. september 2006 af
hackerjohn (Slettet)
"En sur opløsning af natriumoxalat indeholde 0,216 g Na2C2O4.
Opløsningen titreres med en KMnO4-opløsning.
Følgende reaktion finder sted under titreringen:
MnO4^- + C2O4^-- --> Mn^++ + CO2
A) Afstem reaktionsskemaet
Der titreres, indtil reaktionsblandingen bliver rødviolet. Der er da anvendt 30,4 mL af KMnO4-opløsningen.
B) Beregn koncentrationen af KMnO4-opløsningen."
A) fik jeg til at være :
2MnO4^- + 5C2O4^-- + 6H^+ --> 2Mn^++ + 10CO2 + 8H2O
Jeg har problemer med at få klaret b'eren.. Nogen der vil hjælpe!? :-D
Opløsningen titreres med en KMnO4-opløsning.
Følgende reaktion finder sted under titreringen:
MnO4^- + C2O4^-- --> Mn^++ + CO2
A) Afstem reaktionsskemaet
Der titreres, indtil reaktionsblandingen bliver rødviolet. Der er da anvendt 30,4 mL af KMnO4-opløsningen.
B) Beregn koncentrationen af KMnO4-opløsningen."
A) fik jeg til at være :
2MnO4^- + 5C2O4^-- + 6H^+ --> 2Mn^++ + 10CO2 + 8H2O
Jeg har problemer med at få klaret b'eren.. Nogen der vil hjælpe!? :-D
Svar #3
14. september 2006 af godfy (Slettet)
Ah se .. mente nok du havde glemt nogle oplysninger i din forige "topic" ..
Du skal finde n af Na2C2O4 vha. massen og M .. herefter har du så n af C2O4, som du benytter til at beregne n af MnO4 .. og så bruger du denne formel: c = n / v ... c = n som du finder / 0,0304 L vupchi
Du skal finde n af Na2C2O4 vha. massen og M .. herefter har du så n af C2O4, som du benytter til at beregne n af MnO4 .. og så bruger du denne formel: c = n / v ... c = n som du finder / 0,0304 L vupchi
Svar #4
14. september 2006 af godfy (Slettet)
n(C2O4) = 0,216 g / M(Na2C2O4)
n(MnO4) = 2/5 * n(C2O4)
c(MnO4) = n(MnO4)/ 30,4 ml el. 0,0304 L
Vupchi
n(MnO4) = 2/5 * n(C2O4)
c(MnO4) = n(MnO4)/ 30,4 ml el. 0,0304 L
Vupchi
Skriv et svar til: Koncentration-beregning - HASTER!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
