Kemi
entalpi!
14. september 2006 af
E=m*c^2 (Slettet)
C_6H_4(OH)_2 (aq) + H_2O_2 (aq)---> C_6H_4O_2 (aq) + 2 H_2 O(l)
beregn delta H for denne reaktion ud fre følgende data:
C_6H_4(OH)_2(aq) ---> C_6H_4O_2 (aq) + H_2(g)
deltaH=+177,4 KJ
H_2(g)+O_2 (g) ---> H_2O_2 (aq)
deltaH=-191,2 kJ
H_2(g) + 1/2 O_2 (g) ---> H_2O (g)
delta H =-241,8 kJ
H_2O (g) ---> H_2O (l)
delta H=-43,8 kJ
er der nogen som ved hvordan man kan berege deltaH for reaktionen ud fra disse opløsninger. Jeg ved ikke hvordan man ikke gør. jeg ved at man skal trække højre side fra venstre men vi har aldrig arbejdet med hvor man selv skal finde delta H ud fra opløsninger. Jeg er vandt til at finde dem i databogen.
beregn delta H for denne reaktion ud fre følgende data:
C_6H_4(OH)_2(aq) ---> C_6H_4O_2 (aq) + H_2(g)
deltaH=+177,4 KJ
H_2(g)+O_2 (g) ---> H_2O_2 (aq)
deltaH=-191,2 kJ
H_2(g) + 1/2 O_2 (g) ---> H_2O (g)
delta H =-241,8 kJ
H_2O (g) ---> H_2O (l)
delta H=-43,8 kJ
er der nogen som ved hvordan man kan berege deltaH for reaktionen ud fra disse opløsninger. Jeg ved ikke hvordan man ikke gør. jeg ved at man skal trække højre side fra venstre men vi har aldrig arbejdet med hvor man selv skal finde delta H ud fra opløsninger. Jeg er vandt til at finde dem i databogen.
Svar #1
16. september 2006 af Svane (Slettet)
Det er ikke ret svært:
formlen (Hess' lov!!) er: deltaH1 = deltaH2 + deltaH3
Det tricky i den der er at du husker ligning 2 skal forløbe den anden vej (du har jo peroxid på venstre side i den oprindelige reaktion). Den praktiske betydning er at du skal regne med +191,2 kJ.
Desuden skal de to sidste reaktioner ganges med to da du jo har 2 H2O (l) på højre side af startreaktionen.
Altså:
177.4+191.2-241.8*2-43.8*2 = 202.6 kJ
Hjalp det?
formlen (Hess' lov!!) er: deltaH1 = deltaH2 + deltaH3
Det tricky i den der er at du husker ligning 2 skal forløbe den anden vej (du har jo peroxid på venstre side i den oprindelige reaktion). Den praktiske betydning er at du skal regne med +191,2 kJ.
Desuden skal de to sidste reaktioner ganges med to da du jo har 2 H2O (l) på højre side af startreaktionen.
Altså:
177.4+191.2-241.8*2-43.8*2 = 202.6 kJ
Hjalp det?
Skriv et svar til: entalpi!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
