Fysik

mekanik - fjederkanon

14. september 2006 af PinQoo (Slettet)
en kugle skydes vandret ud af en fjederkanon og rammer gulvet 0,35 s senere

a) beregn den kidrette faldvej.

under faldet bevæger kuglen sig 0,47 m i vandret retning.

b) beregn kuglens fart lige før den rammer gulvet.

Nogle der kan hjælpe med delopgave b?
det haster lidt

Svar #1
14. september 2006 af PinQoo (Slettet)

ingen fysikere til stede?

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2006 af Peden (Slettet)

b) E_pot = E_kin, måske?

Svar #3
14. september 2006 af PinQoo (Slettet)

har ikk massen af kuglen hvilket giver mig to ubekendte

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2006 af Peden (Slettet)

#3:
Hvad skal du bruge massen til?

Epot = m * g * h
Ekin = ½ * m * v^2

Forkort masserne væk på begge sider, så har du h og v^2 som ubekendte, og den lodrette afstand kender du fra opgave (a)

Svar #5
14. september 2006 af PinQoo (Slettet)

giver desværre ikke det rigtige resultat, og så bruger man jo heller ikk oplysningen om at kuglen bevægger sig 0,47 m i vandret retning..

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. september 2006 af Peden (Slettet)

#5:
Retningen er ligegyldig. Hvis du kaster en bold fremad, og på samme tid slipper en fra samme højde, så rammer de jorden samtidigt.

Du har dog ret i at det ikke giver det rigtige resultat idet den fundne hastighed kun er den lodrette komposant til farten. Prøv at se om du selv kan finde den vandrette.

Skriv et svar til: mekanik - fjederkanon

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.