Matematik
Beregn konstanter...
13. februar 2004 af
bml (Slettet)
Hej!
Jeg har problemer med flg. opgave:
Konsistensen af asfalt angives ved gennemtrængeligheden. I en model er sammenhængen mellem gennemtrængeligheden p (målt i 0,1 mm) og asfaltens temperatur T (målt i grader celsius) bestemt ved ligningen
logp=k+a*T
hvor k og a er konstanter.
For en bestemt asfalttype gælder, at
p=60 når T=25
og
p=331 når T=40
Beregn konstanterne k og a for denne asfalttype.
Håber der er nogen der kan hjælpe...
Jeg har problemer med flg. opgave:
Konsistensen af asfalt angives ved gennemtrængeligheden. I en model er sammenhængen mellem gennemtrængeligheden p (målt i 0,1 mm) og asfaltens temperatur T (målt i grader celsius) bestemt ved ligningen
logp=k+a*T
hvor k og a er konstanter.
For en bestemt asfalttype gælder, at
p=60 når T=25
og
p=331 når T=40
Beregn konstanterne k og a for denne asfalttype.
Håber der er nogen der kan hjælpe...
Svar #1
13. februar 2004 af Lurch (Slettet)
Du har to uligheder med to ubekendte
log(60)=k+a*25 og log(331)=k+a*40
Løs dem
log(60)=k+a*25 og log(331)=k+a*40
Løs dem
Skriv et svar til: Beregn konstanter...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
