Matematik

umulig dif.

15. september 2006 af lith (Slettet)


hej er der nogen der vil hkælpe mig med at diff: x^2e^x-2xe^x + 2e^x + k ,
jeg skal bruge produktreglen:
2xe^x+x^2e^x-2xe^x+2e^x*2e^x+x^2e^x-2xe^x*2e^x???er det rigtigt, kan ik komme videre...

hjælp??

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2006 af ahmadalmousawi (Slettet)

Det vil hjælpe hvis du satte gangetegn (*) så man kan se hvor det starter og hvor det ender...

Svar #2
15. september 2006 af lith (Slettet)

f(x)=x^2e^x-2xe^x + 2e^x + k

f'(x)=(2xe^x+x^2e^x2xe^x+2e^x*2e^x)+(x^2e^x-2xe^x*2e^x)

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2006 af ibibib (Slettet)

Tag et led ad gangen:
(x^2·e^x)' = 2x·e^x + x^2·e^x
osv.

Svar #4
15. september 2006 af lith (Slettet)

=(2x·e^x + x^2·e^x -2x·e^x+2e^x · 2e^x )+(x^2e^x-2xe^x · 2e^x)

=(x^2·e^x+2e^x · 2e^x )+(x^2e^x-2xe^x · 2e^x)
=kan ik komme videre her fra

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2006 af sigmund (Slettet)

#4,

Jeg vil tilslutte mig #3, og råde dig til at tage et led ad gangen. Det gør det lettere at beholde overblikket.

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. september 2006 af mathon

f(x)=x^2e^x-2xe^x + 2e^x + k

f'(x)=[2x*e^x+x^2*e^x]-[2*e^x+2x*e^x]+2e^x

f'(x)=2x*e^x+x^2*e^x-2*e^x-2x*e^x+2e^x

f'(x)=e^x[2x+x^2-2-2x+2]=

f'(x)=e^x[x^2]=

f'(x)=x^2*e^x

tjek selv!!!

Skriv et svar til: umulig dif.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.