Matematik
Ligning 2
15. september 2006 af
Helene.t (Slettet)
Hey.
Har denne ligning. Jeg er kommet i gang, men jeg får et andet faciet end det det skal give (efter hvad min lommeregner siger):
1/z = 1/x+1/y =
1/y = 1/z-1/x =
y = 1/z-1/x =
y = ((x*1)-(z*1))/(z*x) =
y = (x*z)/(z*x)
Men det skal give y = (x*z)/(x-z).
Hvordan kan det lade sig gøre?
Mvh. Helene
Har denne ligning. Jeg er kommet i gang, men jeg får et andet faciet end det det skal give (efter hvad min lommeregner siger):
1/z = 1/x+1/y =
1/y = 1/z-1/x =
y = 1/z-1/x =
y = ((x*1)-(z*1))/(z*x) =
y = (x*z)/(z*x)
Men det skal give y = (x*z)/(x-z).
Hvordan kan det lade sig gøre?
Mvh. Helene
Svar #2
15. september 2006 af jgthb (Slettet)
det er noget vrøvl, det du skriver. Du laver lig med-tegn mellem alle linjerne, hvilket er forkert. Der gælder jo ikke, at
1/x+1/y=1/y.
Det er ikke muligt.
Lav i stedet biimplikationstegn. Du kan også vælge ikke at skrive noget, da der her på studieportalen typisk er underforstået biimplikation ved linjeskift i sådan nogle opgaver.
Nå, angående opgaven. Fejlen opstår fra anden til tredje linje, idet du ikke gør det samme på hver side:
1/y = 1/z-1/x <=>
y = (1/z-1/x)^-1 <=>
y = (x/(zx)-z/(xz))^-1 <=>
y = ((x-z)/xz))^-1 <=>
y = xz/(x-z)
1/x+1/y=1/y.
Det er ikke muligt.
Lav i stedet biimplikationstegn. Du kan også vælge ikke at skrive noget, da der her på studieportalen typisk er underforstået biimplikation ved linjeskift i sådan nogle opgaver.
Nå, angående opgaven. Fejlen opstår fra anden til tredje linje, idet du ikke gør det samme på hver side:
1/y = 1/z-1/x <=>
y = (1/z-1/x)^-1 <=>
y = (x/(zx)-z/(xz))^-1 <=>
y = ((x-z)/xz))^-1 <=>
y = xz/(x-z)
Skriv et svar til: Ligning 2
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
