Matematik
Logaritme...
16. september 2006 af
htebasile (Slettet)
Jeg har om logaritmer lige her for tiden, men da jeg ikke forstår hvad min lærer siger (pga. hans dansk er dårligt), har jeg lidt problemer med at være helt med.
Derfor vil jeg bare lige høre, om der er nogen der kan fortælle mig hvordan man finder r, hvis man har et stykke der hedder:
28,9942 = log(r)
ved godt det ser enkelt ud, men jeg er så lost!
Derfor vil jeg bare lige høre, om der er nogen der kan fortælle mig hvordan man finder r, hvis man har et stykke der hedder:
28,9942 = log(r)
ved godt det ser enkelt ud, men jeg er så lost!
Svar #1
16. september 2006 af Waterhouse (Slettet)
Først skal du være klar over, hvilken slags logaritme det drejer sig om - dvs. hvilket grundtal den har. Typisk bliver log brugt til at markere 10-tals-logaritmen, og det gælder så at:
log(10^r) = 10^log(r) = r
...altså kan du få bugt med logaritmen, hvis du eksponentierer med 10 på begge sider.
log(10^r) = 10^log(r) = r
...altså kan du få bugt med logaritmen, hvis du eksponentierer med 10 på begge sider.
Svar #2
16. september 2006 af htebasile (Slettet)
hmm, synes det lyder lidt mærkeligt. altså, jeg har prøvet at regne det ud, men får et resultat der hedder 2,86096*10^30, hvilket jeg ikke rigtig synes passer.
opgaven hedder:
Lydniveauet L fra en højtaler med fast styrke aftager med afstanden r fra højtaleren. sammenhængen er givet ved
L=k-20*log(r)
i afstanden 4 meter måles lydniveauet 52,9 dB. Bestem k.
Jeg får k til at blive 42,0058
derefter skal afstanden r bestemmes ved et lydniveau på 51 dB.
Her får jeg så r til at blive 10^28,9942 - hvilket jeg mener ser lidt forkert ud... :/
opgaven hedder:
Lydniveauet L fra en højtaler med fast styrke aftager med afstanden r fra højtaleren. sammenhængen er givet ved
L=k-20*log(r)
i afstanden 4 meter måles lydniveauet 52,9 dB. Bestem k.
Jeg får k til at blive 42,0058
derefter skal afstanden r bestemmes ved et lydniveau på 51 dB.
Her får jeg så r til at blive 10^28,9942 - hvilket jeg mener ser lidt forkert ud... :/
Skriv et svar til: Logaritme...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
