Matematik

Mathcad - hvordan?

16. september 2006 af _Keller (Slettet)
Hvordan skal man få Mathcad til at regne en funktions minimum og Maximum, når man f. eks. har en funktion: f(x): 3x^2-12x+1



jeg har tegnet grafen.
men jeg ved bare ikke hva man skal skrive, før mathcad kan regne den ud.


TAK.

Svar #1
16. september 2006 af _Keller (Slettet)

er der ingen der ved det ?

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2006 af 05jaal (Slettet)

Sorry, men alle kan ik bruge sin tid på dig

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2006 af sigmund (Slettet)

Er der ikke nogen dokumentation (hjælp) med MathCad? Søg i den, og du får sikkert svar.

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. september 2006 af | Sveegaard | (Slettet)

Tja du kan skrive det her:

f´(x):=dy/dx f(x) (brug Calculus Toolbar)

f´(x)=0 solve,x--> (Brug boolean lig med og Symbolic Toolbar)

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2006 af E=m*c^2 (Slettet)

Hvordan skal man få Mathcad til at regne en funktions minimum og Maximum, når man f. eks. har en funktion:
f(x)= 3x^(2)-12x+1

nå du har indtastet funktionen finder du den afledte:

det finder du vha mathcad:
f`(x)=6x-12

derefter finder du nulpunkterne ved at sige:
f`(x)=0, solve,x--->

eller

x= root(f`(x),x,0,5))
x=

håber at du kan bruge det

Svar #6
17. september 2006 af _Keller (Slettet)

#5
Undskyld

hvor får du f(x)=6x-12 fra`?

Svar #7
17. september 2006 af _Keller (Slettet)

er der ingen der kan hjælpe mig ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
17. september 2006 af spindocter (Slettet)

Han får f' (f mærke) ved at differentiere f(x). Herefter sætter du f'(x) lig 0, hermed finder du hvor tangenthældningen er 0, dvs hvor grafen "slår om" fra at være voksende eller aftagende.
Herefter skal du undersøge om de værdier f'(x) = 0 giver dig, er enten minimum eller maksimum.

Er du med nu?

Brugbart svar (0)

Svar #9
17. september 2006 af spindocter (Slettet)

[rettelse]

Han får f' (f mærke) ved at differentiere f(x). Herefter sætter du f'(x) lig 0, hermed finder du hvor tangenthældningen er 0, dvs hvor grafen "slår om" fra at være voksende til aftagende, eller aftagende til voksende.
Herefter skal du undersøge om de værdier f'(x) = 0 giver dig, er enten minimum eller maksimum.

Er du med nu?

Svar #10
17. september 2006 af _Keller (Slettet)

jaa tak for hjælpen, men fik det løst på en anden måd e :)

Skriv et svar til: Mathcad - hvordan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.