Matematik
Tetraeder, vektor regning
16. september 2006 af
marzman (Slettet)
Hejsa jeg sidder med følgende opgave jeg ikke lige har styr på...
Følgende opgave tekst er givet:
En lampefabrik ønsker at forny sit sortiment. Fabrikkens designer tænker længe over sagen, og designer så en loftlampe af stål formet som et regulært tetraeder uden bund. Ledningen føres ind gennem toppen af tetraedret , og fatningen med pæren fastgøres til tetraederet oppe ved toppen med et lille beslag.
Selve pæren kan antages at være kugleformet med en radius på 3 cm, og med det valgte design bliver afstanden fra tetredrets top til pærens cemtrum 10 cm.
For at undgå overophedning af stål, fatning og ophæng samt af sikkerhedsmæssige årsager skal der mindst være 2 cm fra pærens overflade til ståltetraedret.
Opgave 1:
En simpel tegning med givende mål Top: (0,0,20)
og A på x-aksen
Opgave 2:
Lad A=(a,0,0), hvor a er en ubekendt konstant. Vis, at så bliver |AB| = sqrt(3)*a
Opgave 3:
Bestem koordinaterne for tetraedrets hjørner.
Opgave 4:
Lad Alfa betegne den plan, der indeholder punkterne B, C og T Bestem en ligning for Alfa.
Opgave 5:
Bestem afstanden fra Pærens centrum til planen Alfa.
Håber I kan hjælpe mig da jeg ikke er så god til sådan nogen rumfangs/vektor opgaver...
Følgende opgave tekst er givet:
En lampefabrik ønsker at forny sit sortiment. Fabrikkens designer tænker længe over sagen, og designer så en loftlampe af stål formet som et regulært tetraeder uden bund. Ledningen føres ind gennem toppen af tetraedret , og fatningen med pæren fastgøres til tetraederet oppe ved toppen med et lille beslag.
Selve pæren kan antages at være kugleformet med en radius på 3 cm, og med det valgte design bliver afstanden fra tetredrets top til pærens cemtrum 10 cm.
For at undgå overophedning af stål, fatning og ophæng samt af sikkerhedsmæssige årsager skal der mindst være 2 cm fra pærens overflade til ståltetraedret.
Opgave 1:
En simpel tegning med givende mål Top: (0,0,20)
og A på x-aksen
Opgave 2:
Lad A=(a,0,0), hvor a er en ubekendt konstant. Vis, at så bliver |AB| = sqrt(3)*a
Opgave 3:
Bestem koordinaterne for tetraedrets hjørner.
Opgave 4:
Lad Alfa betegne den plan, der indeholder punkterne B, C og T Bestem en ligning for Alfa.
Opgave 5:
Bestem afstanden fra Pærens centrum til planen Alfa.
Håber I kan hjælpe mig da jeg ikke er så god til sådan nogen rumfangs/vektor opgaver...
Skriv et svar til: Tetraeder, vektor regning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
