Matematik

ligning

17. september 2006 af divadua (Slettet)
Bestem de tal a, for hvilke ligningen x^2+ax+a=0 har mindst en løsning.

Hvordan løses denne?

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2006 af dnadan (Slettet)

Da der skal være mindst en løsning, må dette altså betyde at d skal være større eller lig med 0,
løs hermed uligheden:
d>=0, hvormed du finde talmængden af a, hvor d er større eller lig nul

Svar #2
17. september 2006 af divadua (Slettet)

Forstår bare ikke hvordan jeg kan regne den ud når jeg ingen tal har?

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2006 af dnadan (Slettet)

hvis vi nu siger:
d= b^2-4ac =>a^2-4*1*a = a^2-4a

Dette skal så være større eller lig nul, hermed skal du så løse denne andengrads ulighed:
a^2-4a >=0

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2006 af kraka (Slettet)

du ved at d=b^2-4*a*c.
Dvs d=a^2-4*1*a

regn videre på det og løs derefter d>=1 som #1 skriver

Svar #5
17. september 2006 af divadua (Slettet)

Selvfølgelig.. havde ikke lige tænkt på de tal i diskriminanten, prøver lige at se hvad jeg får det til!

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. september 2006 af kraka (Slettet)

rettelse: mente selvfølgelig 0 i #4 :)

Svar #7
17. september 2006 af divadua (Slettet)

Ja.. det har jeg også skrevet:)

Svar #8
17. september 2006 af divadua (Slettet)

Er resultatet så: a>=4

Brugbart svar (0)

Svar #9
17. september 2006 af dnadan (Slettet)

Der er to løsningsmængder til denne andengrads ulighed... Du har fundet den ene mængde... men nu mangler du den sidste

Svar #10
17. september 2006 af divadua (Slettet)

-4

Brugbart svar (0)

Svar #11
17. september 2006 af dnadan (Slettet)

nej...
løs ligningen:
a^2-4a=0, her kan nul reglen benyttet:
a(a-4)=0 og løs nu ligningen

Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.